Je droomhuis kopen of je bestaande huis verkopen?  Laat ons een bouwtechnische keuring uitvoeren. Met een keuring krijg je inzicht in de bouwtechnische staat van het huis. Eventuele gebreken en herstelkosten zijn dan bekend en daar stem je de verkoopprijs op af. Zo sta je sterk in de onderhandeling!

Onderzoek- en meldingsplicht
Als verkoper ben je verplicht om gebreken van je woning te melden en als koper ben je verplicht om onderzoek te doen naar je aan te kopen woning. Tijdens de bouwtechnische keuring zullen wij onze vermoedens over eventuele (verborgen) gebreken met je bespreken. Weet je zelf iets over je woning dat niet zichtbaar is, of heb je vermoedens? Bespreek het met ons. Zo voldoe je aan je meldings- en onderzoek plicht en kunnen er achteraf geen discussies ontstaan.

Bouwtechnische keuring
Tijdens de keuring brengen wij de bouwkundige staat van de woning (of het privé deel van het appartement) in kaart. Er vindt geen hak- en breekwerk plaats. We nemen hulpmiddelen en gereedschappen mee, zoals bijvoorbeeld een vochtmeter en een ladder. Hierdoor kunnen wij een indicatie geven van de onderhoudsstaat van de woning.

We leggen onze bevindingen vast in een uitgebreid rapport. Hierin vind je een overzicht van alle bevindingen, gebreken en eventuele herstel- of onderhoudskosten op korte en langere termijn. Wij geven ter plaatse een korte toelichting op onze bevindingen. Het rapport ontvang je binnen 3 werkdagen na de keuring (m.u.v. feestdagen).

Voordelen
De voordelen op een rij:

 • Uitgebreid rapport, dat je kunt gebruiken voor het bepalen van de verkoopprijs
 • De bouwtechnische keuring helpt je te voldoen aan je meldings- en onderzoek plicht
 • De keuring voorkomt discussies achteraf
 • Gecertificeerd bouwkundig inspecteur (NRBI)
 • Een sterkere onderhandelingspositie

Kosten
Het starttarief (*) van de bouwtechnische keuring is € 360,- (inclusief btw). Dit tarief geldt voor een woning (met bijgebouwen) met een inhoud van maximaal 450 m3.

 • Tot 450 m3: € 360,-
 • Tot 700 m3: € 390,-
 • Tot 900 m3: € 420,-
 • Tot 1200 m3: € 480,-

(*) Afhankelijk van de locatie van de woning kan de prijs hoger zijn.

Keuring aanvragen
Het werkgebied is groot. Je kunt bij ons een bouwtechnische keuring aanvragen in (omgeving van) Zeewolde, Amersfoort, Amsterdam, Zwolle, Utrecht en Apeldoorn.

Direct boeken?
Klik op de button, vul alle vragen in en je ontvangt per e-mail direct na het boeken een bevestiging van de aanvraag. Binnen 24 uur nemen wij contact met je op voor de bevestiging van de afspraak.

 • "Op tijd, duidelijk en beleefd."

  Jan Scheltema
  Jullie waren op tijd, beleefd, wisten waar jullie het over hadden, waren duidelijk en helder in jullie uitleg, maar konden ook grapjes maken.
 • "Ga zo door!"

  F. van Es
  Ik heb nu zeer goed inzicht gekregen in de bouwkundige staat van onze aangeschafte woning. Ik heb een zeer goed gevoel overgehouden van de bouwtechnische keuring, zowel van het resultaat, als ook van de deskundigheid van jullie. Ook zeer tevreden over het rapport en de snelheid van de aanlevering.
 • "Top, goed en duidelijk geholpen, erg informatief en behulpzaam"

  Hans Smit
  Alles volgens afspraak verlopen. Heldere uitleg/toelichting gekregen en idem rapport. Prettig in de omgang en heldere uitleg. Ook/zelfs voor een leek.
 • "zeer deskundig en vriendelijk."

  Gerards
  Je gaf uitleg over de zaken die je constateerde. Gaf middels foto ook aan wat er aan de hand op onderdelen huis waar ik niet bij kon zijn, zoals het dak. Zeer deskundig en vriendelijk maar ook de juiste vragen stellen en heel duidelijk uitleggen wat er aan de hand is.
 • Plezierige communicatie, en zeer professioneel

  Floris van der Erve
  Na telefonisch contact te hebben gehad met Alexander voor de aanvraag van een bouwtechnische keuring konden we al op korte termijn een afspraak inplannen. Tijdens een flinke ronde door het huis werd elk hoekje en gaatje nauwkeurig en aandachtig bekeken en beoordeeld, hij liet zich niet afleiden door 3 personen die met hem mee liepen en ondertussen over van alles en nog wat aan het praten waren.. Daarna ontvingen we al heel vlot via de mail het volledige uitgebreide rapport. Onze indruk; Een bijzonder plezierige en integere manier van aanpak. Prijs t.o.v. kwaliteit perfect ! Wij zijn erg te spreken over je service Alexander ! Bedankt !!!
 • "Bedankt voor de vlotte keuring!"

  Hennie van G.
  Details van vertrekken werden netjes nagelopen en er werd ruim de tijd genomen.
 • "Top, goed en duidelijk geholpen, erg informatief en behulpzaam"

  Hans Smit
  Alles volgens afspraak verlopen. Heldere uitleg/toelichting gekregen en idem rapport. Prettig in de omgang en heldere uitleg. Ook/zelfs voor een leek.
 • "Je straalt vertrouwen uit"

  D. Bolk
  De technisch adviseur was kundig en legde alles zorgvuldig uit. Ook werd alles grondig bekeken. De keuring werd samengevat en we konden ook nog allerlei vragen stellen.