Heb je je huis (groots) laten verbouwen? Schakel Lexacon in voor een opleveringskeurig na verbouwing. Wij lopen de verbouwing van je woning kritisch na. Je krijgt direct inzicht in de bouwkundige gebreken. Hierdoor heb je een sterke positie tegenover de bouwer.

Oplevering na verbouwing
Tijdens de opleveringskeuring controleren wij of de verbouwing van je woning (of het privé deel van het appartement) voldoet aan de regelgeving, goed en deugdelijk werk en of de gemaakte afspraken nagekomen zijn. Het is dus belangrijk om het bestek, bouwtekeningen en meer- en minderwerklijsten bij de hand te hebben.

We noteren alle (visuele) gebreken en tekortkomingen aan het huis. Wij adviseren je ook over de stappen na de opleveringskeuring. Het keuringsrapport ontvang je per email binnen twee dagen na de keuring. 

Voordelen 

 • Direct inzicht in de kwaliteit van de verbouwing
 • Sterke positie tegenover de aannemer bij een geschil
 • Advies over de stappen na de opleveringskeuring

Register Bouwkundig Inspecteur

Kosten van de keuring
Het basistarief voor de opleveringskeuring na verbouwing is € 285,- (inclusief btw). Deze prijs is gebaseerd op een tijdsduur van maximaal twee uur. Dit is normaal gesproken voldoende tijd. Is er toch meer tijd nodig? Dan zijn de kosten € 45,- per half uur extra.

Onze tarieven zijn scherp, duidelijk en inclusief parkeerkosten en kilometervergoeding. Je ontvangt de rekening achteraf per email.

Opleveringskeuring aanvragen
Je kunt bij ons een opleveringskeuring na verbouwing aanvragen in (omgeving van) Zeewolde, Almere, Lelystad, Harderwijk en Amersfoort. Direct boeken? Klik op linker button en vul alle benodigde gegevens in. Je ontvangt direct na het boeken een bevestiging per email en binnen 24 uur nemen wij contact met je op voor de bevestiging van de afspraak.

 Tot 24 uur voor de keuring kun je de afspraak kosteloos wijzigen via het contactformulier. Lees hier de algemene voorwaarden die gelden voor de bouwtechnische keuring (download Adobe Acrobat om de pdf te openen).

 • "Op tijd, duidelijk en beleefd."

  Jan Scheltema
  Jullie waren op tijd, beleefd, wisten waar jullie het over hadden, waren duidelijk en helder in jullie uitleg, maar konden ook grapjes maken.
 • "Ga zo door!"

  F. van Es
  Ik heb nu zeer goed inzicht gekregen in de bouwkundige staat van onze aangeschafte woning. Ik heb een zeer goed gevoel overgehouden van de bouwtechnische keuring, zowel van het resultaat, als ook van de deskundigheid van jullie. Ook zeer tevreden over het rapport en de snelheid van de aanlevering.
 • "Top, goed en duidelijk geholpen, erg informatief en behulpzaam"

  Hans Smit
  Alles volgens afspraak verlopen. Heldere uitleg/toelichting gekregen en idem rapport. Prettig in de omgang en heldere uitleg. Ook/zelfs voor een leek.
 • "zeer deskundig en vriendelijk."

  Gerards
  Je gaf uitleg over de zaken die je constateerde. Gaf middels foto ook aan wat er aan de hand op onderdelen huis waar ik niet bij kon zijn, zoals het dak. Zeer deskundig en vriendelijk maar ook de juiste vragen stellen en heel duidelijk uitleggen wat er aan de hand is.
 • Plezierige communicatie, en zeer professioneel

  Floris van der Erve
  Na telefonisch contact te hebben gehad met Alexander voor de aanvraag van een bouwtechnische keuring konden we al op korte termijn een afspraak inplannen. Tijdens een flinke ronde door het huis werd elk hoekje en gaatje nauwkeurig en aandachtig bekeken en beoordeeld, hij liet zich niet afleiden door 3 personen die met hem mee liepen en ondertussen over van alles en nog wat aan het praten waren.. Daarna ontvingen we al heel vlot via de mail het volledige uitgebreide rapport. Onze indruk; Een bijzonder plezierige en integere manier van aanpak. Prijs t.o.v. kwaliteit perfect ! Wij zijn erg te spreken over je service Alexander ! Bedankt !!!
 • "Bedankt voor de vlotte keuring!"

  Hennie van G.
  Details van vertrekken werden netjes nagelopen en er werd ruim de tijd genomen.
 • "Top, goed en duidelijk geholpen, erg informatief en behulpzaam"

  Hans Smit
  Alles volgens afspraak verlopen. Heldere uitleg/toelichting gekregen en idem rapport. Prettig in de omgang en heldere uitleg. Ook/zelfs voor een leek.
 • "Je straalt vertrouwen uit"

  D. Bolk
  De technisch adviseur was kundig en legde alles zorgvuldig uit. Ook werd alles grondig bekeken. De keuring werd samengevat en we konden ook nog allerlei vragen stellen.