Bij een appartementencomplex is de VvE verantwoordelijk voor goed onderhoud van de gemeenschappelijke delen. Tijdig onderhoud is nodig om schade aan het gebouw, zoals lekkages, te voorkomen. Een goed onderhouden gebouw geeft ook meer woonplezier en draagt bij aan de waarde van de appartementen. Wanneer moet er onderhoud uitgevoerd worden? Wat kost het onderhoud op korte en lange termijn? Schakel Lexacon in voor een Meerjarenonderhoudsplanning (MJOP). Zo heb je direct inzicht in de onderhoudskosten en de planning van het noodzakelijk onderhoud.

Meerjarenonderhoudsplanning
Tijdens de Meerjarenonderhoudsplanning brengen wij de staat van het onderhoud van het gebouw in kaart. Wij controleren zaken als kozijnen, daken, gevels, installaties, schilderwerk en goten. We geven de verwachte levensduur van bouwmaterialen aan en beoordelen welke onderdelen op korte termijn aan onderhoud toe zijn en welke onderdelen op langere termijn. Ook verzorgen we een conditiemeting en berekenen we de onderhoudskosten voor de komende jaren.

Binnen tien werkdagen na de inspectie ontvangt de VvE een overzichtelijk rapport per e-mail, samen met de inloggegevens om de MJOP online zelf te beheren. Voor VvE’s van 2 t/m 10 appartementen ontvang je een rapport met een planning voor de komende 10 jaar. Voor een complex tot 10 appartementen en jonger dan 10 jaar, dan maken we een planning voor 30 jaar. VvE’s vanaf 11 appartementen ontvangen een onderhoudsplanning tot 30 jaar, ongeacht de leeftijd van het complex.

Tip: De Meerjarenonderhoudsplanning is er voor alle VvE’s. Dus ook voor één gebouw met twee appartementen.

Actualisatie Meerjarenonderhoudsplanning
Vijf jaar na de opname van de MJOP raden wij je aan om een actualisatie van de planning te laten maken. Op basis van de huidige 30-jarenplanning voeren we op locatie een korte inspectie uit. We beoordelen de uitgevoerde werkzaamheden, maken de MJOP up-to-date en geven naar aanleiding hiervan aan of het geplande onderhoud echt noodzakelijk is. Neem contact (link naar contactpagina) met ons op voor een actualisatie van de MJOP.

Meerjarenonderhoudsplanning
De voordelen op een rij:

 • Weet wat de VvE maandelijks moet reserveren voor onderhoudskosten op korte en lange termijn
 • Een goede planning voor de uitvoering van het onderhoud
 • Een optimaal onderhouden gebouw
 • Zelf de kosten beheren via de online software van IGBS (eerste twee maanden gratis)
 • Rapportages op basis van IGBS
 • Werkt volgens de NEN 2767 (inspectie methodiek)

Kosten
Weten wat de kosten van een MJOP zijn? Het tarief is onder meer afhankelijk van het aantal appartementen in het complex. Ieder appartementencomplex is anders. We maken graag een vrijblijvende offert op maat! Neem daarvoor contact met ons op. Binnen 2 werkdagen nemen we telefonisch contact met je op. Aan de hand van vragen over het appartementencomplex, zoals het aantal appartementen, aanwezigheid van commerciële ruimtes, parkeergarages en de vorm van het gebouw, stellen we de offerte op. Je ontvangt de offerte per e-mail.

Meerjarenonderhoudsplanning aanvragen
Akkoord met onze offerte? Stuur deze ondertekend aan ons retour. Vragen beantwoorden we natuurlijk graag. Binnen 24 uur na het ontvangen van de ondertekende offerte nemen wij contact met je op voor het maken van de afspraak voor de inspectie van de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex. Let op: er is altijd een vertegenwoordiger van de VvE aanwezig bij de Meerjarenonderhoudsplanning. Op die manier kunnen we onze bevindingen direct toelichten en kunnen we vragen bespreken.

Tot 24 uur voor de keuring kun je de afspraak kosteloos wijzigen via het contactformulier. Lees hier de algemene voorwaarden die gelden voor de keuring (download Adobe Acrobat om de pdf te openen).

 • "Bedankt voor de vlotte keuring!"

  Hennie van G.
  Details van vertrekken werden netjes nagelopen en er werd ruim de tijd genomen.
 • "Top, goed en duidelijk geholpen, erg informatief en behulpzaam"

  Hans Smit
  Alles volgens afspraak verlopen. Heldere uitleg/toelichting gekregen en idem rapport. Prettig in de omgang en heldere uitleg. Ook/zelfs voor een leek.
 • "Je straalt vertrouwen uit"

  D. Bolk
  De technisch adviseur was kundig en legde alles zorgvuldig uit. Ook werd alles grondig bekeken. De keuring werd samengevat en we konden ook nog allerlei vragen stellen.
 • "Op tijd, duidelijk en beleefd."

  Jan Scheltema
  Jullie waren op tijd, beleefd, wisten waar jullie het over hadden, waren duidelijk en helder in jullie uitleg, maar konden ook grapjes maken.
 • "Ga zo door!"

  F. van Es
  Ik heb nu zeer goed inzicht gekregen in de bouwkundige staat van onze aangeschafte woning. Ik heb een zeer goed gevoel overgehouden van de bouwtechnische keuring, zowel van het resultaat, als ook van de deskundigheid van jullie. Ook zeer tevreden over het rapport en de snelheid van de aanlevering.
 • "Top, goed en duidelijk geholpen, erg informatief en behulpzaam"

  Hans Smit
  Alles volgens afspraak verlopen. Heldere uitleg/toelichting gekregen en idem rapport. Prettig in de omgang en heldere uitleg. Ook/zelfs voor een leek.
 • "zeer deskundig en vriendelijk."

  Gerards
  Je gaf uitleg over de zaken die je constateerde. Gaf middels foto ook aan wat er aan de hand op onderdelen huis waar ik niet bij kon zijn, zoals het dak. Zeer deskundig en vriendelijk maar ook de juiste vragen stellen en heel duidelijk uitleggen wat er aan de hand is.
 • Plezierige communicatie, en zeer professioneel

  Floris van der Erve
  Na telefonisch contact te hebben gehad met Alexander voor de aanvraag van een bouwtechnische keuring konden we al op korte termijn een afspraak inplannen. Tijdens een flinke ronde door het huis werd elk hoekje en gaatje nauwkeurig en aandachtig bekeken en beoordeeld, hij liet zich niet afleiden door 3 personen die met hem mee liepen en ondertussen over van alles en nog wat aan het praten waren.. Daarna ontvingen we al heel vlot via de mail het volledige uitgebreide rapport. Onze indruk; Een bijzonder plezierige en integere manier van aanpak. Prijs t.o.v. kwaliteit perfect ! Wij zijn erg te spreken over je service Alexander ! Bedankt !!!