Heb je een nieuwbouwappartement gekocht en wordt de gemeenschappelijke ruimte opgeleverd? Boek dan een opleveringskeuring gemeenschappelijke ruimte bij ons. Wij controleren de gemeenschappelijke ruimtes op opleveringsgebreken. Hierdoor heeft de VvE een sterke positie tegenover de bouwer als het gaat om herstel van punten en eventuele geschillen!

Oplevering algemene ruimten
Tijdens de opleveringskeuring controleren wij, samen met jou en de bouwer, of de gemeenschappelijke ruimtes voldoen aan de regelgeving en  of de gemaakte afspraken nagekomen zijn. Het is dus belangrijk om het bestek, bouwtekeningen en meer- en minderwerklijsten bij de hand te hebben.

We noteren alle (visuele) gebreken en tekortkomingen aan de algemene delen en zien er op toe dat deze overgenomen worden door de bouwer in het officiële proces-verbaal van oplevering. De bouwer is verplicht om de genoteerde gebreken te herstellen. Wij adviseren je ook over de stappen na de opleveringskeuring en geven je tips over installaties en onderhoud. Het opleveringsrapport ontvang je per email binnen een dag na de keuring.

Voordelen opleveringskeuring 
De voordelen op een rij:

 • Direct inzicht in bouwkundige gebreken
 • Meer zekerheid over het herstel van punten
 • Voorkomt dat de VvE opdraait voor herstelkosten
 • Sterke positie tegenover de bouwer, ook bij een geschil.

Kosten van de keuring
Het basistarief voor de opleveringskeuring gemeenschappelijke ruimtes is € 350,- (inclusief btw). Deze kosten zijn gebaseerd op een tijdsduur van maximaal twee uur. Hoe lang een keuring precies duurt, is sterk afhankelijk van de grootte van het appartementencomplex.  Mocht heer meer tijd nodig zijn, dan zijn de kosten € 45,- per half uur extra.

Onze tarieven zijn scherp, duidelijk en zonder bijkomende kosten. Je ontvangt de rekening achteraf per email.

Opleveringskeuring aanvragen
Je kunt bij ons een opleveringskeuring algemene ruimte aanvragen in (omgeving van) Zeewolde, Almere, Lelystad, Harderwijk en Amersfoort. Direct boeken? Klik op de linker button en vul de datum en tijd in van de oplevering zoals vermeld in de uitnodiging voor de officiële oplevering die je hebt ontvangen van de bouwer/projectontwikkelaar.

Tot 24 uur voor de keuring kun je de afspraak kosteloos wijzigen via het contactformulier. Lees hier de algemene voorwaarden die gelden voor de bouwtechnische keuring (download Adobe Acrobat om de pdf te openen).

 

 • "Op tijd, duidelijk en beleefd."

  Jan Scheltema
  Jullie waren op tijd, beleefd, wisten waar jullie het over hadden, waren duidelijk en helder in jullie uitleg, maar konden ook grapjes maken.
 • "Ga zo door!"

  F. van Es
  Ik heb nu zeer goed inzicht gekregen in de bouwkundige staat van onze aangeschafte woning. Ik heb een zeer goed gevoel overgehouden van de bouwtechnische keuring, zowel van het resultaat, als ook van de deskundigheid van jullie. Ook zeer tevreden over het rapport en de snelheid van de aanlevering.
 • "Top, goed en duidelijk geholpen, erg informatief en behulpzaam"

  Hans Smit
  Alles volgens afspraak verlopen. Heldere uitleg/toelichting gekregen en idem rapport. Prettig in de omgang en heldere uitleg. Ook/zelfs voor een leek.
 • "zeer deskundig en vriendelijk."

  Gerards
  Je gaf uitleg over de zaken die je constateerde. Gaf middels foto ook aan wat er aan de hand op onderdelen huis waar ik niet bij kon zijn, zoals het dak. Zeer deskundig en vriendelijk maar ook de juiste vragen stellen en heel duidelijk uitleggen wat er aan de hand is.
 • Plezierige communicatie, en zeer professioneel

  Floris van der Erve
  Na telefonisch contact te hebben gehad met Alexander voor de aanvraag van een bouwtechnische keuring konden we al op korte termijn een afspraak inplannen. Tijdens een flinke ronde door het huis werd elk hoekje en gaatje nauwkeurig en aandachtig bekeken en beoordeeld, hij liet zich niet afleiden door 3 personen die met hem mee liepen en ondertussen over van alles en nog wat aan het praten waren.. Daarna ontvingen we al heel vlot via de mail het volledige uitgebreide rapport. Onze indruk; Een bijzonder plezierige en integere manier van aanpak. Prijs t.o.v. kwaliteit perfect ! Wij zijn erg te spreken over je service Alexander ! Bedankt !!!
 • "Bedankt voor de vlotte keuring!"

  Hennie van G.
  Details van vertrekken werden netjes nagelopen en er werd ruim de tijd genomen.
 • "Top, goed en duidelijk geholpen, erg informatief en behulpzaam"

  Hans Smit
  Alles volgens afspraak verlopen. Heldere uitleg/toelichting gekregen en idem rapport. Prettig in de omgang en heldere uitleg. Ook/zelfs voor een leek.
 • "Je straalt vertrouwen uit"

  D. Bolk
  De technisch adviseur was kundig en legde alles zorgvuldig uit. Ook werd alles grondig bekeken. De keuring werd samengevat en we konden ook nog allerlei vragen stellen.