Het gezicht achter Lexacon is Alexander Boele; gepassioneerd bouwkundig- en bedrijfskundig adviseur, en ondernemer. Je wilt weten wie Alexander is? Je leest het hier!

0

Aantal keuringen

0%

Aantal tevreden klanten

Van hamer tot adviseur

Alexander Boele: netwerker en kansdenker. Communicatief bekwaam, scherp oog en vaardig. Een passie voor bouwkundig én kennis delen. Als klein jongetje van 5 jaar stond hij al met zijn hamer klaar om zijn vader te helpen met klussen. De hamer werd ingeruild voor een tekentafel, tekenen werd opgevolgd door bouwkunde en aangevuld met bedrijfskunde en management.

Onderzoeken, adviseren en inspecteren

Alexander studeerde bouwkunde in Utrecht. In 2004 voegde hij daar een bachelor bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht aan toe. Een groot deel van zijn ervaring in management & organisatie en bouwkunde heeft hij opgedaan bij Vereniging Eigen Huis. Daarna is hij een eigen onderneming gestart en daarbij ook aangesloten geweest bij Vereniging Eigen Huis voor het uitvoeren van keuringen.

Ondertussen ook als bestuurder van de Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs actief om ervoor te zorgen dat in Nederland een beroep kan worden gedaan op gecertificeerd bouwkundig inspecteurs. Alsmaar om in positieve zin het verschil te kunnen maken in hoe deskundigen zich gedragen bij het uitvoeren van inspecteren en adviseren.

Vanuit zijn expertise en brede werkervaring adviseert Alexander allerlei partijen in de bouwwereld. Dit varieert van consumenten, woningcorporaties, bouwer, makelaars tot aannemers.  Een andere belangrijke tak van sport is het uitvoeren van geschilrapportages, gebrekenonderzoek en het doen van contra-expertise voor verzekeraars.

Brede kennis en ervaring

Sinds maart 2015 voert Lexacon bouwtechnische inspecties uit voor woningeneigenaren en wordt veelal ingeschakeld door verzekeraars, advocaten e.d. voor het uitvoeren van deskundige onderzoeken. Daarnaast is Alexander ook bestuurder (en oprichter) van het Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs. Deze stichting certificeert bouwkundig adviseur in het uitvoeren van technische inspecties (zowel in bestaande bouw als in de nieuwbouw).

Kortom, brede kennis en ervaring op het snijvlak van bouwkunde en bedrijfskunde.

Daarom Lexacon
• Duidelijke afspraken open communicatie
• Brede kennis en kunde
• Ervaren adviseur in bouwkunde en organisatie

portret-Alex

06-53 11 96 30

Aantal tevreden klanten:

900

 • "Op tijd, duidelijk en beleefd."

  Jan Scheltema
  Jullie waren op tijd, beleefd, wisten waar jullie het over hadden, waren duidelijk en helder in jullie uitleg, maar konden ook grapjes maken.
 • "Ga zo door!"

  F. van Es
  Ik heb nu zeer goed inzicht gekregen in de bouwkundige staat van onze aangeschafte woning. Ik heb een zeer goed gevoel overgehouden van de bouwtechnische keuring, zowel van het resultaat, als ook van de deskundigheid van jullie. Ook zeer tevreden over het rapport en de snelheid van de aanlevering.
 • "Top, goed en duidelijk geholpen, erg informatief en behulpzaam"

  Hans Smit
  Alles volgens afspraak verlopen. Heldere uitleg/toelichting gekregen en idem rapport. Prettig in de omgang en heldere uitleg. Ook/zelfs voor een leek.
 • "zeer deskundig en vriendelijk."

  Gerards
  Je gaf uitleg over de zaken die je constateerde. Gaf middels foto ook aan wat er aan de hand op onderdelen huis waar ik niet bij kon zijn, zoals het dak. Zeer deskundig en vriendelijk maar ook de juiste vragen stellen en heel duidelijk uitleggen wat er aan de hand is.
 • Plezierige communicatie, en zeer professioneel

  Floris van der Erve
  Na telefonisch contact te hebben gehad met Alexander voor de aanvraag van een bouwtechnische keuring konden we al op korte termijn een afspraak inplannen. Tijdens een flinke ronde door het huis werd elk hoekje en gaatje nauwkeurig en aandachtig bekeken en beoordeeld, hij liet zich niet afleiden door 3 personen die met hem mee liepen en ondertussen over van alles en nog wat aan het praten waren.. Daarna ontvingen we al heel vlot via de mail het volledige uitgebreide rapport. Onze indruk; Een bijzonder plezierige en integere manier van aanpak. Prijs t.o.v. kwaliteit perfect ! Wij zijn erg te spreken over je service Alexander ! Bedankt !!!