Het gezicht achter Lexacon is Alexander Boele; gepassioneerd bouwkundig- en bedrijfskundig adviseur, en ondernemer. Je wilt weten wie Alexander is? Je leest het hier!

0

Aantal keuringen

0%

Aantal tevreden klanten

Van hamer naar tekentafel
Alexander Boele: netwerker en kansdenker. Bekwaam en vaardig. Een passie voor bouwkundig én kennis delen. Als klein jongetje van 5 jaar stond hij al met zijn hamer klaar om zijn vader te helpen met klussen. De hamer werd ingeruild voor een tekentafel, tekenen werd opgevolgd door bouwkunde en aangevuld met ervaring in bedrijfskunde en management.

Keuringen, les en makelen
Alexander studeerde bouwkunde in Utrecht. In 2004 voegde hij daar een bachelor bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht aan toe. Hij is als bouwkundige lang aangesloten geweest bij Vereniging Eigen Huis voor het uitvoeren van keuringen. Ook is hij aangesloten bij IGBS en InspectDirect voor de uitvoering van keuringen in de woning -utiliteitsbouw. Daarnaast maakt hij bijvoorbeeld ook lesmateriaal voor aspirant bouwkundigen. Een andere belangrijke tak van sport is het uitvoeren van geschilrapportages, gebrekenonderzoek en het doen van contra-expertise voor verzekeraars.

Geen facet van bouwkunde is onbekend voor Alexander. Bijna dagelijks staat hij, letterlijk, met zijn voeten in de klei voor de uitvoering van bouwkundige opnames. Als hij zijn laarzen verruild heeft voor schoenen, dan staat hij voor de klas of begeleidt hij (ver)kopende partijen bij de aan- of verkoop van een huis. Ook grotere bouwtechnisch georiënteerde projecten begeleidt hij. Of het nu gaat om het opzetten van een netwerk van bouwkundigen voor het uitvoeren van bouwtechnische keuringen of het meedenken over de rol van automatisering bij het uitvoeren van inspecties.

Alexander: “Het delen van kennis is mijn lust en mijn leven. Of dat nu is binnen de interactie met cursisten, het helpen van consumenten bij belangrijke beslissingen of het adviseren van beheerorganisaties. Het geeft enorme voldoening om te doen waar ik in geloof. De combinatie van bouwkunde, regelgeving, communicatie en beheer maakt dit een spannende en leuke werkomgeving. Het houdt me ook scherp!”

Daarom Lexacon
• Duidelijke afspraken en open communicatie
• Expert in ons vakgebied
• Scherpe prijzen

maart 2015

Lexacon is geboren

Doen wat je leuk vindt en je kennis delen. Dat is wat we willen met onze passie voor bouwkunde. Lexacon is geboren uit liefde voor het vak.

maart 2015

Samenwerking met diverse partijen

Sinds maart 2015 wordt Lexacon door bemiddeld voor het uitvoeren van bouwtechnische keuringen voor woningen en Meerjarenonderhoudsplanningen van appartementsgebouwen, onder andere door een consumentenorganisatie. Daarnaast wordt Lexacon vaak rechtstreeks ingeschakeld om inspecties en expertise uit te voeren. Ook verzorgt Lexacon opleidingen tot het uitvoeren van inspecties van woongebouwen.

juni 2015

Samenwerking met Goed wonen Makelaardij

Makelen is een nieuwe liefde voor Lexacon. Samen met Goed Wonen Makelaardij uit Houten helpen ze mensen met het aankopen en verkopen van hun woning.

portret-Alex

06-53 11 96 30

Aantal tevreden klanten:

637

 • "Op tijd, duidelijk en beleefd."

  Jan Scheltema
  Jullie waren op tijd, beleefd, wisten waar jullie het over hadden, waren duidelijk en helder in jullie uitleg, maar konden ook grapjes maken.
 • "Ga zo door!"

  F. van Es
  Ik heb nu zeer goed inzicht gekregen in de bouwkundige staat van onze aangeschafte woning. Ik heb een zeer goed gevoel overgehouden van de bouwtechnische keuring, zowel van het resultaat, als ook van de deskundigheid van jullie. Ook zeer tevreden over het rapport en de snelheid van de aanlevering.
 • "Top, goed en duidelijk geholpen, erg informatief en behulpzaam"

  Hans Smit
  Alles volgens afspraak verlopen. Heldere uitleg/toelichting gekregen en idem rapport. Prettig in de omgang en heldere uitleg. Ook/zelfs voor een leek.
 • "zeer deskundig en vriendelijk."

  Gerards
  Je gaf uitleg over de zaken die je constateerde. Gaf middels foto ook aan wat er aan de hand op onderdelen huis waar ik niet bij kon zijn, zoals het dak. Zeer deskundig en vriendelijk maar ook de juiste vragen stellen en heel duidelijk uitleggen wat er aan de hand is.
 • Plezierige communicatie, en zeer professioneel

  Floris van der Erve
  Na telefonisch contact te hebben gehad met Alexander voor de aanvraag van een bouwtechnische keuring konden we al op korte termijn een afspraak inplannen. Tijdens een flinke ronde door het huis werd elk hoekje en gaatje nauwkeurig en aandachtig bekeken en beoordeeld, hij liet zich niet afleiden door 3 personen die met hem mee liepen en ondertussen over van alles en nog wat aan het praten waren.. Daarna ontvingen we al heel vlot via de mail het volledige uitgebreide rapport. Onze indruk; Een bijzonder plezierige en integere manier van aanpak. Prijs t.o.v. kwaliteit perfect ! Wij zijn erg te spreken over je service Alexander ! Bedankt !!!